Bästa drejskivan

 

Eller i  alla fall den mest prisvärda, köpte en ny drejskiva för enbart för drejkurser (trodde jag) Whisper T, den blev omedelbart min nya favorit och har använt den dagligen för produktion sen den kom in i krukmakerit. Helt klart mer lättdrejad än Shimpo RK3  min lite äldre drejskiva (som beter sig som en fullblodshäst) snabb, stark och intensiv. Jag är en snabbdrejare men ibland blir Shimpo RK3 lite för snabb, och stark har heller aldrig drejat med 30 kilo klös, tillhör liksom inte vardagsdrejningen men det ju kan komma? Har länge misstänkt att Shimpo RK3 är lite overkill för mina behov? 

Drejkurser har testat 

Ett antal nybörjardrejare har redan testad den nya Shimpo Whisper T och det har gått väldigt bra med deras drejning. Idag roade vi oss med att rotera mellan de tre olika skivorna för att hitta den mest lättrdrejade.

Min gamla trotjänare till drejskiva

Favoriten blev ”hästen” en Pottery Craftskiva, som jag tyvärr inte kan rekommendera (eller bör dreja på själv längre) pga av att den gett mig förslitningsskador. Det har uppkommit genom den låsta drejställningen som en fast sits ger. Okey jag har drejat på den i över 35 år och den drejskiva har försörjt mig, så det har blivit många timmar i samma ställning. Idag är de dyra närmare 40’, vet inte heller någon säljer den i Sverige, så vill du ha den kolla i England.

Bästa drejskivan 

Drejskivan Shimpo Whisper T var ett spontanköp från Cebex, plockade upp den när jag ändå hade vägarna förbi Malmö. Ingen större idé att jaga priser på Shimpodrejskivor det varierar inte så mycket, kolla istället frakten. Där kan det göra en stor skillnad mellan leverantörerna. 
Drejskivan Shimpo Whisper T, grymt bra drejskiva betydligt mer lättdrejad än Shimpo RK3 som är (var) min vardagsdrejskiva.  Är superglad över Whisper T, jag kommer inte heller få ont i ryggen eftersom jag kan ändra sittställning, eller ska jag förlänga benen och stå när jag drejar? Vi får se?
Vet du varför den heter whisper? Jo drejskivan är helt tyst, det ger en extra dimension av frid och ro för själen när du drejar. 
Det finns andra drejskivor som Brent, de är okey som men har två synliga nackdelar dels är de en tredjedel dyrare och så brum/surrar de när du drejar. De kan även ha lite små defekter över tid (som går att åtgärda) men som jag aldrig upplevt eller hört om från Shimpos drejskivor. 
Du får veta mer om att sätta upp din egen keramikverkstad, verktyg maskiner och keramikugnar genom att köpa info/kursen "Utrusta din keramikverkstad", den kostar några hundralappar och sparar tusenlappar (genom att du undviker göra onödiga inköp). 

Klicka här för att köpa kursen


Close

70% Klart

 ... nästan klar

Skriv in din bästa mejladress så får du listan  över de 10 bästa verktygen i keramikverkstan.