Om KeramikAkademin,

Hej, Jag är Maria Ekberg! 
Jag ser fram emot att  dela mina leriga erfarenheter  med dig. 

Vi är många som upptäckt lerans helande kraft.

KeramikAkademin har under de senaste åren vuxit från enstaka grundläggande digitala keramikkurser till en hel keramikutbildning på nätet. 

Mitt liv med lera började tidigt, i min mors keramikverkstad växte jag upp med yrkesdrejare och andra skickliga keramiker. Under hela mitt liv har leran visat vägen och keramiken har för mig över stora delar av världen. Idag kan jag stolt kalla mig krukmakarmästare. Det är från krukmakeriet på Österlen jag delar min kunskap om att skapa med lera, att glasera och bränna keramik. Min tanke är att du ska kunna fokusera på din kreativa keramikprocess och få den kunskap och svar du behöver för att göra ännu bättre keramik. Målet är att du ska hitta ditt  keramiska uttryck och skapa keramik för eget bruk eller för att sälja. 

Så här fungerar KeramikAkademins utbildningar och kurser

Två keramiska grundkurser och ett kunskaps
bibliotek att inspireras av. 

Att bli keramiker tar tid, att lära tekniken med att lära glasyrer och att bränna är grundläggande. Mycket kan gå fel i keramikbränningen, det är höga temperaturer vi handskas. Men glasyrer kan också förvåna bli helt fantastiska! Att skapa keramik är en kombination av hantverkserfarenhet, kunskap om brännprocessen och formgivning. Vill du sen skapa för att sälja är det är en utmärkt grund.

KeramikAkademins utbildning
I KeramikAkademins medlemskap vår stora utbildning, tar vi fasta på alla områden i keramikprocessen. Vi börjar med leran och bygger ett starkt fundament med hjälp av den älskade leran och lär mer om materialet möjligheter genom praktiska övningar. Det spelar inge roll om du drejar eller bygger, leran är alltid vår utgångspunkt och ett fantastiskt material att skapa med.

 Keramikprocessen
No bullshit, bara det som funkar!
Keramiks grundkurs tar dig igenom den keramiska processen från att bygga med lera till att dekorera, glasera och att bränna keramik. För enkelhetens skull arbetar vi med stengods, det är helt enkelt lättare att få till bra glasyrer och ett hållbart gods. I Keramisk grundkurs sätter vi fundamenter kring att skapa med lera, bränna, dekorera, glasera och bränna.

 Professionell drejteknik
I kursen Grundkurs i drejning, går vi noggrant igenom de grundläggande momenten i professionell drejning. Det är stor skillnad på drejtekniker  med genomtänkta drejgrepp blir det enklare. Vi drejar med grepp som gått i arv mellan generationer av krukmakare, de underlättar när du vill utveckla din drejteknik. I KeramikAkademins lär vi ut professionella grundgreppen, de som yrkesdrejare använt under århundraden (eller årtusende). Drejgrepp som gör att du kan fortsätta utveckla din drejteknik med minskad risk för ledskador. 

I KeramikAkademins bibliotek får du nya avsnitt som ökar i svårighetsgrad efterhand, du följer och gör övningarna när de passar dig. Vi har lunchmöten varje månad, då du kan delta live eller kika på de inspelade mötena i efterhand.
KeramikAkademin har vi en mötesplats med utmaningar och möten, där vi delar stort som smått, ställer frågor och får snabba svar. 

KeramikAkademin miljö och etik

Vi är många deltagare i KeramikAkademin det gör att vi har blivit en grupp keramiker som är svåra att ignorera för våra leverantörer. Detta gör att vi både håller koll på kvalité, priser och nya uppstickande keramik råvarulevernatörer inom Europa. En del bra leverantörer ger oss rabatt som medlemmar i KeramikAkademin, andra anstränger sig extra när vi ställer frågor om ursprung, etik och miljöpåverkan. Det kan handla om bra miljöval när det gäller keramikugnar, lera, glasyrer, keramikverktyg, drejskivor och inte minst om våra keramiska råmaterial, deras ursprung och miljöpåverkan. 

Workshops med mig i krukmakeriet på Österlen

Som medlem i KeramikAkademin, får du tillgång till våra workshops i grupp eller privat inom olika områden med mig.

Digitala workshops

Du får också bra rabatter på våra digitala keramikkurser och workshops som Grundläggande glasyrkurs, då lär vi oss göra våra egna glasyrer.

KeramikAkademins
medlemskap

Läs mer klicka här

Den bästa drejleran & hur det blir med glasyr

Klicka här för att läsa mer