Glasyr-workshop i Hammenhög 

10-15 juni 2024 


Vi tar fram olika glasyrer, blandar, bränner och analyserar. Teori och praktik som ger dig många nya glasyrer och kunskap om hur du fortsätter själv efter glasyrkursen. 


En grundläggande glasyrkurs för praktiserande keramiker, kursledare och hobbykeramiker. Glasyrkursen ger dig många egna glasyrer och god insikt i glasyrernas magiska kemi. 

Klicka här för att hänga med på glasyrkursen

Under några intensiva dagar  kommer vi att utforska både teori och praktik för att skapa och bränna våra egna glasyrer och glasyrtester, glasera och bränna dagligen. 

Vi kommer också igenom olika glaseringstekniker som helglasering, doppning, begjutning och hälla glasyr samt brännkurvor och annat praktiskt när du bränner din keramik. 

Vid kursens slut kommer du inte bara att ha en förståelse för glasyrprocessen, utan också ett antal egna glasyrer att fortsätta utforska och utveckla.

Den här tiden på året finns många lediga rum på B&B runt om på Österlen.
Vill du bo nära krukmakeriet, finns Gästis och två grannar som hyr ut rum.
Mer info och kontaktuppgifter när du bokar.

Vi ses i krukmakeriet på Österlen

Detta är en glasyrkurs för keramiker som vill behålla skapargläjen.

Ta kontrollen över dina glasyrer! 

Häng med oss och ta nästa steg i din
keramiska utveckling, lär dig ta fram dina egna glasyrer.

Matsäkra glasyrer?

Visst finns det matsäkra glasyrer eller glasyrer som är ofarliga att äta på och förvara mat i. 

Ett annat begrepp är kemiskt stabila glasyrer, vi vill ju även att våra glasyrer för bruksgods ska stå emot syran i diskmaskinen, klara av temperaturväxlingen i microvågsugnen, repor från bestick och helst vara ugnssäkra. Förutom att de också ska kunna hålla sura ämnen, som sill och juice utan att något olämpligt fäller ut ur glasyren.

Det bästa sättet att försäkra oss om det, är att göra kemiskt stabila glasyrer. Nu är inte kemiskt stabila glasyrer hela sanningen, vi behöver också veta vilka ämnen vi ska vara försiktiga med. Genom att undvika de oxider som kan vara skadligt får vi matsäkra glasyrer. Detta är ett ständigt aktuellt område för oss som gör keramik och något vi går noga igenom i glasyrkuren.

Klicka här för hänga med på glasyrworkshopen