Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

Lyfta av nydrejat gods med händerna / Skippa bats!

 

Lyfter du av drejgodset med händerna? Eller håller du på med drejplattor/bats? Drejplattor i all ära men att lära sig lyfta nydrejat gods med händerna är både tidsbesparande och enkelt, när du väl kan det. 

Sommarens intensivdrejkurser 

De senaste månaderna har jag haft en och annan fortsättningsdrejare hos mig i krukmakeriet. De flesta kommer för att verkligen lära sig dreja, på riktigt. Ja det är skillnad på drejning och riktig drejning även om det till sist är slutresultatet den brända keramiken som räknas. Men ju bättre du drejar desto bättre blir den keramik du skapar. Dreja är som du vet ett hantverk och ett hantverk kan du lära dig, bäst av de som kan lära ut.

Du kan alltid utvecklas

För dig som vill veta mer om att dreja med enkla grepp har jag gjort en video, där jag visar och berättar lite mer. I KeramikAkademins bibliotek finns idag över trehundra videor om hur du drejar eller skapar med lera när du kan grunderna. Kanske tycker du att du redan kan det du behöver för att skapa med lera och keramik? Så kan det vara. Men du kan helt klart lära mer, inspireras till stordåd så den keramik du bränner blir ännu skönare. Förbättringspotential finns för oss alla och ju mer du kan desto mer inser du att du inte kan. Precis där är jag idag, jag går också keramikkurser (IRL och på nätet) för att utvecklas. Vi tar också in lärare med spetskompetens i Keramikakademins medlemsprogram  tillsammans kan lära mer och skapa ännu bättre keramik. 

Så mycket att lära och ett så kort liv.

I KeramikAkademins medlemskap tankar jag ur mig över fyrtio års keramikkunnande av att formge, skapa med lera, bränna och leva keramikdrömmen. Som medlem i akademin blir du min lärling och ambitionen är att du ska kunna kalla dig keramiker (om du vill) och sälja din keramik.

Du är mycket välkommen att dela glädjen med lera och att göra keramik med mig. 

KeramikAkademins medlemskap
"prova på", månadsvist eller årsvist?