Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

Keramikkurser - funkar det på distans?

När bestämde mig för att göra digitala kurser på distans, var min tanke att hjälpa företagare att marknadsföra sig digitalt via nätet. Något jag älskar, nästan lika mycket som lera. 💞
Jag hade bloggat länge, byggt mina egna webbsidor, startat och drivit flera företag och varit mentor. Någonting fick mig  tänka till om och att i stället dela den unika erfarenhet jag har av att vara keramiker. Nu har jag gjort många webbkurser om att skapa i lera och bränna keramik. 

Idag vet jag att jag valde helt rätt, det är en helt ny värld som har öppnats. Vi är keramikkompisar över hela jorden, jag är aldrig ensam i keramikverkstan. Om jag inte vill förstås, ensamhet är ju ofta nödvändigt för att få frid att skapa. 
Frågan var fungerar det att gå en keramikkurs på distans? Absolut, det är mina keramikdeltagare levande bevis på. Några har gått alla mina kurser och andra kommer till efterhand. 

Här kan du läsa vad några mina kursdeltagarna säger om mina keramikkurser på distans.

Kursen var så inspirerande och jag är så glad att jag fick vara med.
Hoppas att det bli en fortsättning.

Har fått så många nya idéer och framför allt lite mera lust att göra något i lite större upplaga med hjälp av reliefer och andra gipsformer som jag har gjort tidigare. Just nu har jag snöat in på att göra skalbaggar :-) Har aldrig tänkt på hur roliga och mångfaldiga de kan vara.
Tina T

Trevlig kurs! Mycket bra kunskap för mig som gärna vill komma igång att skapa hemma. Skönt att kunna göra saker i sin egen takt och när det passar. Tyvärr inte hunnit hålla tempot, men hoppas att jag kanske får återkomma om jag möjligen har någon fråga när jag väl är igång och bränner. Eller jag kan ju också ta hjälp av fb-gruppen, som har varit ett jättebra forum. Fantastiskt att få möjlighet att inspireras av alla andra duktiga kursdeltagare. Tack Maria! Jag kommer anmäla mig fler kurser i framtiden.
Carolin L W

Helt ny på det här så jag har lärt mig sååå mycket även mycket som jag inte ens trodde man behövde veta 😊
Tusen tack för underbart bra filmer o för allt du o mina kursisar lärt mig 💕 Nu satsar jag på drejkursen 👍🏼
Kina

Distanskurs med web-möten gör att vi kan mötas även om vi bor på helt olika ställen och vi kan vara kreativa i våra egna verkstäder. Positivt att materialet finns tillgängligt ett år så att man kan gå tillbaka och repetera.
Pia S

Många bra tips. Att våga misslyckas. Mycket bra om dekor och glasyr. Perfekt att utgå från transparent glasyr. Provplattor med vid varje bränning, och mycket mer...
Ulla M

Upplägget har passat mig som handen i handsken. Att kunna göra det när det passar och även möjligheten att "träffas" live på mötena där alla kan dela sina erfarenheter och kunskaper. Tusen tack Maria för all ny kunskap och inspiration du gett mig. Jag är supernöjd.
Kram / Tina N

Undrar du varför jag skriver
"No Bullshit!"?
Svaret är enkelt. 
- Jag delar med mig av det som fungerat för mig i keramikverkstan under trettio år, utan att krångla till det. 

Klicka här för att läsa mer 

KeramikAkademins medlemskap
"prova på", månadsvist eller årsvist?