Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

“Kampen mot slappa pipar”

 

I keramikverkstan värmer både ugnar, kreativitet och skaparglädje. Den här veckan har det varit full fart med inspelning av nya avsnitt till KeramikAkademin. Det har gjorts avsnitt om durkslag, burkar, porslinlera, Mishima och avsnitt med namnet “Kampen mot slappa pipar”. Min assistent skrattade gott och sa den rubriken måste vara kvar! Hon fick som hon ville och avsnittet blev ett litet upprop om bättring när du drejar och gör pipar. För om det är något jag kan störa mig på (förutom dåliga avslut och tunga bottnar) så är det slappa pipar, du förstår själv ingen vill se en slapp pip som inte fungerar.

Du kan slappna av det finns hopp!  KeramikAkademin går jag igenom den ena pinsamheten efter den andra, sånt du inte vill dreja eller göra i lera och bränna/lämna till historien.

“Kampen mot slappa pipar” och mycket mer hittar du i KeramikAkademin vars innehåll fylls på i en sipprande ström och är tillgängligt dygnet runt för alla medlemmar. Behöver du fråga något om det du sett i en video, gör du det i KeramikAkademins medlemmars egna Mötesplats. Där hittar du förutom mig andra akademinmedlemmar, nästan alla har gått en eller fler av mina keramikkurser de vet att jag levererar betydligt mer än vad jag lovar. För visst är det mycket att lära om lera, glasyr och keramik så mycket att här hittar du material och videor som tar dig vidare under de närmaste åren. 

Vill du ha fler keramikvänner, träffas i datormöten och få feedback? 

Så här blir du medlem: Du väljer att gå med måndasvis eller årsvis, vi har en startavgift som ger dig tre kurser Keramisk Grundkurs, Grunden i Drejning och Utrusta din keramikverkstad. Själva medlemskapet innebär att du har ett helt gäng likasinnade lerisar att hänga med och ett bibliotek av inspiration och kunskap. Du har min och övriga lerisar feedback så snart du behöver. Du kan ställa snabba frågor, både i mötesplatsen och på våra datormöten. 
Häng med oss, jag ger dig gärna feedback så du kan fortsätta utveckla din keramik. 

KeramikAkademins medlemskap
"prova på", månadsvist eller årsvist?