Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

Ett av mina sämsta begagnade köp!

För ett tag sen gjorde något riktig dumt, något jag brukar avråda från.
Jag köpte en begagnad drejskiva!
Det var superkorkat.

  1. Jag behöver ingen drejskiva.
  2. Drejskivan såg liten klen och gammal ut. 
  3. Den dundrar och lät.
  4. Hastigheten svajade. 

Värst av allt! 

Efter 2 minuter slutade den fungera! Svart och tyst i keramikverkstan, jordfelsbrytaren hade slagit av strömmen, (uppenbarligen hade inte säljaren någon sådan installerad). Mörker, det tog mig tre försök till innan jag lite skamset berättade för Kärleken om mitt dåliga köp.

Varför köpte jag den dåliga drejskivan då?

-Jag var nyfiken har aldrig haft det märket och tänkte att något ska jag väl lära mig? Ja det kommer jag att göra, jag (eller Kärleken) kommer få igång den med till vilket pris?
Så här står jag nu med en gammal, drejskiva som jag köpt av nyfikenhet. Det är så typiskt mig, att vara nyfiken och att vilja lära mer. Trösta mig själv med att det är ju faktiskt mitt jobb, jag testar och rapporterar, gör kurser och delar mina erfarenheter till såna som dig. Jag gör de dåliga affärerna så att du kan göra det du tänkte. Skapa med lera!

Om du hade frågat mig om att köpa just den drejskivan

Då hade avrått dig och istället sagt: Köp en ny, tyst Shimpo Whisper.
Klok som en pudel när det gäller att råda andra.
Det känns lite märkligt att jag just avslutat arbetet med en ny info/kurs “Utrusta keramikverkstan” i den har jag satt samman mina bästa tips om att utrusta en keramikverkstad, testat (nya) drejskivor, gått igenom inredning, vad du behöver för att glasera, verktyg, ugnar osv. I videorna visar jag dig runt i min keramikverkstad och berätta varför och hur du kan göra. Du får även listor på leverantörer och vad du behöver för att starta. Och självklart vilka misstag du ska undvika!

Jag vill ju att du ska ägna din dyrbar tid åt att skapa med lera, överlåt misstagen och det dåliga affärerna till mig!

Idag blir jag extra glad om du köper

Utrusta din keramikverkstad, det blir det lite plåster på såren för min gamla, bullriga, icke fungerande drejskiva, (som jag trots allt kommer få ingång?) Du kommer inte ångra dig, Utrusta din keramikverkstad har fått fina vitsord från Lerisarna i KeramikAkademin. Du kan också ställa frågor direkt i kursen om det är något du undra över.

Klicka här för att köpa kursen och spara många sköna tusenlappar.

Utrusta din keramikverkstad kostar bara några hundralappar ...
Vi ses!

KeramikAkademins medlemskap
"prova på", månadsvist eller årsvist?