Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

 

Drejutmaning på Kreta

dreja drejutmaning

En kort video från min drejutmaning när jag spontant kastades in i att  produktionsdreja i ett litet krukmakeri på Kreta. 

Jag älskar utmaningar! 

Att verkligen få tänja på gränser och göra det jag inte riktig vågar, tycker jag om. Den senaste veckan har utmaningen varit att köra en liten risig bil med taskig växellåda på Kretas slingriga vägar mot okända platser. Tack Google Maps för att du finns, när jag möts av en ny trafikbild, skyltar jag inte kan läsa och att köra dit jag tidigare aldrig varit.
Målen med mina bilturer är självklart keramik och keramiker. Caféer, lunchställen, supermarkets och allt som jag behöver, finns längs vägen.

- Känner du igen dig? Att varje dag är en utmaning när vi reser till nya platser och att en av de viktigaste anledningen till att hålla på med keramik är just utmaningarna.

Utmaningarna kan vara att ta fram nya modeller, se till att tillverka dem bra men på ett enkelt sätt. Även att få till dekor och glasyr som passar, bränna, justera och godkänna, tillverka fler, göra förbättringar, marknadsföra och sälja, kan också vara utmanande.
Ju mer vi lär oss desto mer inser vi att vi behöver kunna mer.

För dig som bestämt dig för att bli en proffsig drejare, dreja effektiv utan att slösa energi är starten viktigast om du vill ha en egen produktion av keramik.

Var med på Månadens drejutmaning!

För dig som verkligen vill lära dig dreja jag skapat Månadens drejutmaning klicka här! 

Du behöver inte köra på Kretanska vägar, det enda du behöver göra är att anta utmaningen! I början på varje månad får du en ny drejutmaning, som jag visar hur jag löser den genom video, text och svarar på dina frågor. 

Du drejar och övar och på nytt. 

Alla som är med på utmaningen ses i ett livemöte i slutet av månaden via Zoom där vi går igenom drejutmaningen.
Månaden efter får du en ny drejutmaning som är enkla till mer avancerade. 

Det är viktig för mig är att drejutmaningarna även är säljbara, så om du tycker om dem, kan du ta med dem i din kollektion. Även om en och annan drejutmaning är lite för svår eller för enkel, kommer du lära dig massor av mig och övriga drejare.

Utbildningar i KeramikAkademin