Skapa med lera och att bränna keramik

- en lång kärlekshistoria 

5 bra sätt att bli kreativ

Ibland är det så svårt att komma igång och skapa i keramikverkstan, speciellt efter ett långt upphåll.
Här får du mina bästa tips för att få upp ångan, komma loss och skapa!

1. Bestäm vad du ska börja med
Vet att det inte är speciellt inspirerande men nu det gäller att först komma igång i verkstan.
Gör det genom att ge dig själv en enkel arbetsuppgift, jag brukar börja med något jag gjort förut och som jag vet att jag kan, typ några muggar eller skålar. Sånt som sitter i ryggmärgen och inte fordrar någon som helst ansträngning.
Gör en skiss eller skriv en lapp.
2. Schemalägger din arbetstid
När du ska börja och när jag ska sluta. Bestäm vilken dag och sätt en tid då du ska börja skapa i keramikverkstan. Jag skriver in det in min mobilkalender och får en påminnelse 30 minuter före min schemalagda arbetstid.
Då hinner jag byta om och gå ut i keramikverkstan, har den i huset bredvid, så vägen dit är kort.
Att det är varmt i verkstan, bra musik eller en intressant ljudbok underlättar.
3. Börja skapa
Gör det du har på din ”att göra lista”
Det viktigaste är att du gör något, det kan vara hur oinspirerat som helst, bara gör det!
Ge dig själv inget utrymme till förhinder, gör minst en grej om dagen, de första dagarna.
För mig så brukar det lossna efter att jag jobbat en kort eller längre stund i keramikverkstan.
4. Ge dig själv en bonus
När du gjort det som står på din ”att göra lista”, ge dig själv tillåtelse att göra en bonusgrej, det är något som du inte brukar göra eller något du är sugen på att testa. 
5. Städa ut det gamla och in med det nya
Oftast är den ansträngningen alldeles tillräcklig att få ordning i keramikverkstan, du vet sortera bort torr lera, dra igång lerkvarnen, städa på hyllor och bränna undan sånt som blivit kvar. Kasta, kasta, kasta och göra utrymme för det nya som ska skapas. 

Och det nya kommer nästan av sig själv, bara man börjar. 
Har du något bra sätt att komma igång? 
Dela med dig ...


Att skapa med lera är Kärlek

KeramikAkademins medlemskap
"prova på", månadsvist eller årsvist?