Trygg med att skapa och bränna keramik!

Det är mycket som kan gå snett när du ska bränna din keramik.
Den här kursen tar dig steg för steg från lera till keramik.
Så att du utvecklar dina keramiska kunskaper eller lär från början.
Under tio veckor lär du dig skapa i lera och bränna din egen keramik.  

Nyfiken på Keramisk Grundkurs, läs mer här!

Du vet vad du vill, men hur? 

  • Du vet vilken keramik du vill skapa, men inte riktigt hur?
  • Du är osäker på hur du ska köra din keramikugn så att din keramik inte får åt skogen.
  • Du vill lära mer om att glasera och glasyrer.

Så här lyckas du!

Genom att veta vilken lera du behöver och hur du hanterar leran så den håller genom hela keramikprocessen. Få hjälp och inspirerande övningar som ger dig kunskap och säkerhet när du skapar. Lära dig hur din keramikugn fungerar så du kan förutse och undvika dyra reparationer. Så stunderna i keramikverkstan blir de 
sköna "mindfullness" stunder du så väl behöver. 

"No Bullshit" bara det som fungerar!

Det här är en utbildning och en "hands-on-kurs" du får checklistor, konkreta utmaningar. Upplägget är lekfullt som en kurs men det är en också en utbildning för dig som verkligen vill lära dig förstå leran och hur den blir keramik.

Fråga hur mycket du vill och jag delar mitt keramikkunnande

Du får övningar och utmaningar som tar dig vidare på ett lekfullt och inspirerande sätt. Du kan ställa frågor direkt till mig, under hela kurstiden. Jag delar med mig av fyra decenniers keramikkunnande och är en av få krukmakarmästare i Sverige.

Från lera till keramik

Vi börjar med flera kreativa bygga-med lera-tekniker. 
Du får lära dig kavla, foga och torka dina alster så att de håller.

Rätt material i keramikdjungeln

Konkreta tips på lera, färgkroppar, glasyrer, verktyg och andra keramiska material som underlättar ditt skapande.

Bra koncept att fortsätta med

Du får mina bästa knep kring glasyrer samt hur du glaserar och får ett bra resultat när du bränner din keramik.. 

Keramikugnen

Lär känna din keramikugn, dess svagheter och styrkor. Allt för att du ska få ut det mesta möjliga när du bränner och undviker kostsamma misstag.

"No Bullshit" bara det som fungerar!

Keramikkursen är för dig som har egen ugn. Inser att Youtube inte räcker som kunskapskälla och vill utveckla din kreativitet med lera och göra bättre keramik.

Undvik dyra misstag

Att skapa med lera ska vara avslappnande och kul, jag vill hjälpa dig undvika dyrbara misstag.

Sönderbrända keramikugnar
Jag får ofta frågan om hur man bränner keramik eller gör glasyrer.
Ibland mejl från desperata lerälskare som kört sin keramikugn åt helvete. För att de inte insett att 1250°C är en väldigt kraftfull temperatur och varit snälla mot någon som bett om brännhjälp. "Du kan absolut vara snäll men du ska veta vad du gör". Så det värsta inte händer, en härdsmälta i din keramikugn!

Det ska inte upprepas.
Så nu är det dags för en grundkurs där jag delar kunskapen om hur det ska fungera, så att det fortsätter att vara kul, utvecklande och avslappnande.
Kursen fick namnet
Keramisk Grundkurs "No Bullshit!" bara det som fungerar.
Därför att den bygger på egna erfarenheter av att vara professionell keramiker och försörja sig på sitt skapande. Jag har gjort många misstag och nu delar jag det som fungerar med dig, så att du har möjlighet att undvika de värsta misstagen. I alla fall de stora kostsamma. 
Några misstag måste du göra för att utvecklas.  ❤️

Enkelt att komma vidare
Genom tydliga steg, konkreta råd och utmaningar varje vecka. Jag har koncentrerar mina 40 år med lera och keramik till den kunskap du behöver just nu för att få en trygg grund att utvecklas på. Bra leror, roliga tekniker, stabila glasyrer och säker bränning ger dig de bästa förutsättningar att utveckla din kärlek till lera och keramik. Och din egen teknik och stil ...

Mästare i Krukmakaryrket
Jag har varit professionell keramiker under decenier och har Mästarbrev i krukmakaryrket. Ett mästarbrev står bl.a för gedigna hantverkskunskaper och ett seriöst företagande. Mitt mästarbrev är ett av de första som delats ut till en kvinna i Sverige. 
Det är jag extra stolt över♀︎💪🏿.

Keramikverkstad på Österlen 
I mina keramikkurser delar jag frikostigt med mig av mina erfarenheter från ett helt liv med lera och keramik. I en digital kurs finns utrymme för betydligt mer information än vid en vanlig kurs i keramikverkstan. Det ger dig också möjlighet att testa och återkoppla med följdfrågor och få svar.
Du kan gå tillbaka och se om  kursavsnitt när du behöver dem.
Du får ett nytt kursavsnitt varje vecka, så du kan ta del av det när du vill.  

Kursintyg efter avslutad kurs
Det är inget att tveka på, vill du komma vidare med lera och keramik? Köp din utbildning nu och kom igång direkt!
Självklart får du ett intyg efter avslutad kurs. 

Bonus
Just nu ingår kursen Grunden i Drejning och medlemskap i KeramikAkademin en keramisk kunskapsbank för dig som vill utvecklas som keramiker.

 

"No Bullshit" bara det som fungerar!

Kursen startar direkt och du hänger med oss i Keramikverkstan under tio veckor och lär dig mer om att skapa med lera och bränna din keramik. Allt du behöver veta för att komma igång eller utvecklas i keramikverkstan.

Grundkunskap om att göra keramik

Kursen ger dig grundläggande insikt om leror, 
hur du skapar i lera och gör olika dekorer blandar glasyrer, glaserar och bränner lera till keramik.  

Under tio kurstillfällen får du grundläggande kunskap om olika tillverknings och dekortekniker. 

Du får lära olika sätt att skapa med lera, bränna keramik. 
Du utvecklas genom utmaningar som tar dig vidare på ett enkelt och lekfullt sätt. 

Kika in i keramikverkstan

En liten sneak peak i Keramisk Grundkurs innehåll

 

Två keramikkurser och KeramikAkademin

Keramisk Grundkurs tar dig steg för steg från lera till att bränna din keramik. Du får ett nytt kursavsnitt varje vecka i tio veckor. Keramisk Grundkurs startar så fort du betalat startavgiften efter det betalar du en lägre månadsavgift i två månader för att få tillgång till Keramisk Grundkurs. Efter det är Du är kvar så länge du vill.

KeramikAkademins medlemskap
I det får du tillgång till Grundkurs i Drejning och KeramikAkademins medlemskap med allt vad den innehåller som möten, och utmaningar. Du har samtliga kurser så länge du är medlem i KeramikAkademin som fylls på med nytt material efterhand. 
Du träffar andra lerisar visa rvad du skapar, ställer frågor och får snabba i en sluten mötesplats. 

Så här fungerar Keramisk Grundkurs

KURSUPPLÄGG

KERAMISK GRUNDKURS omfattar tio kursmoduler där du får ett nytt kursavsnitt varje vecka som innehåller flera videor. Keramisk Grundkurs börjar med lera och visar olika sätt att kavla och bygga. Vi går igenom dekorer, färger, bränningar och glasyrer. Du får lära dig hela keramikprocessen.

Du har tillgång till lektionsmaterialet som består av videor (ljud/bild), skriven text och utmaningar. Du kan repetera kursavsnitten så många gånger du vill och när du behöver. Du får tillgång till en Facebookgrupp där du och övriga deltagare kan dela erfarenheter. 

Efter kursen kan du göra ett test som berättigar dig ett intyg på att du har grundläggande kunskaper om keramik.

FÖRKUNSKAPER & UTRUSTNING FÖR KERAMISK GRUNDKURS
Inga förkunskaper krävs men det är bra om du hållit på lite med lera. Du behöver ha tillgång till keramikugn, lera, glasyr och enkla verktyg. Vid kursens start får du en lista på de material du behöver och var du kan införskaffa dem. Har du redan material kan du förmodligen använda det? Kursen följer du via smartphone, surfplatta eller i en dator.

KERAMIKAKADEMIN är en kunskapsbank och en medlemssajt om att skapa keramik. Innehållet uppdateras kontinuerligt. KeramikAkademin är en fristående fortsättning på Keramisk Grundkurs. Här får du svaren på KeramikverkstadsPepps drejutmaningar och Krukmakarmästarens bästa tips. Vi ses i digitala lunchmöten då du kan ställa frågor direkt. Du får dessutom intervjuer med keramikkolleger, glasyrkunskap och dekorskola. Vidare tillkommer korta teknikkurser och en sluten medlemsgrupp på Facebook. Vi testar maskiner, verktyg och glasyrer. 

För att tillgodogöra dig innehållet i KeramikAkademin är det mycket bra om du har förkunskaper motsvarande Keramisk Grundkurs och Grunden i Drejning. Du är medlem i KeramikAkademin månadsvis och så länge du vill. 

LUNCHMÖTEN sker via datorn, surfplatta eller smartphone. Mötena spelas in och du har möjlighet att titta på dem igen.

"No Bullshit" bara det som fungerar!

Det här är en "hands-on-kurs" du får checklistor, konkreta utmaningar och skapar när du vill. Köp kursen nu och få tillgång direkt!

"Trevlig kurs! Mycket bra kunskap för mig som gärna vill komma igång att skapa hemma. Skönt att kunna göra saker i sin egen takt och när det passar. Fantastiskt att få möjlighet att inspireras av alla andra duktiga kursdeltagare. Tack Maria! Jag kommer anmäla mig fler kurser i framtiden."

Carolina W

"Helt ny på det här så jag har lärt mig sååå mycket även mycket som jag inte ens trodde man behövde veta 😊 Tusen tack för underbart bra filmer o för allt du o mina kursisar lärt mig 💕 "

Kina B

"Att du som lärare har en sån avslappnad inställning till det du lär ut. Att det finns inga rätt eller fel utan bara massa möjligheter att testa och lära sig av. Underbart att få ta del av dina (och andra deltagares) kunskaper. Jag är så glad att jag gått din kurs. Upplägget har passat mig som handen i handsken. Att kunna göra det när det passar och även möjligheten att "träffas" live på mötena där alla kan dela sina erfarenheter och kunskaper. "

Tina N

"Tusen tack Maria för all ny kunskap och inspiration du gett mig. Jag är supernöjd. Kram"

Pia S
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.