Två grundkurser i keramik och medlemskap i KeramikAkademin

Behöver du ta ett steg tillbaka och se till att du har grundkunskaperna, är bästa tiden nu! Fortsätt att lära och utvecklas efter Keramisk Grundkurs i KeramikAkademin "en keramisk kunskapsbank för dig som vill utvecklas som keramiker".

  • Har du fastnat på hobbynivå och känner att du vill komma vidare med din keramik?
  • Har du insett att ler- och keramikområdet är enormt och att genvägar är ett bra sätt att utvecklas?
  • Är du trött på "try and error" och att stå och stampa på samma plats?
  • Vill du veta hur du ska göra för att lyckas?

Är du nyfiken på hur keramikproffsen gör?

Ställ frågor och få användbara lösningar. Få tips på vad och hur du kan göra. Jag delar med mig av fyra decenniers keramikkunnande och är en av de första kvinnliga Krukmakarmästarna i Sverige. Mitt krukmakeri och galleri finns på Österlen i Skåne.

Två kurser plus KeramikAkademin!

Keramisk Grundkurs ska du gå om du verkligen vill ge dig själv en bra keramikgrund att bygga vidare på.

Grunden i drejning ger dig fem moment som snabbar på inlärningen att dreja.

KeramikAkademin är en medlemssajt  och basen för din keramikkunskap på nätet. Det är här du får inspiration och kunskap för att utvecklas i keramikprocessen och som keramiker. 

Det här ingår i Keramisk Grundkurs

Från lera till keramik

Vi börjar med flera kreativa bygga-med lera-tekniker.
Du får lära dig kavla, foga och torka dina alster så att de håller.

.

Rätt material i keramikdjungeln

Konkreta tips på lera, färgkroppar, glasyrer, verktyg och andra keramiska material som underlättar ditt skapande.

Bra koncept att fortsätta med

Du får mina bästa knep kring glasyrer samt hur du glaserar och får ett bra resultat när du bränner din keramik.

Keramikugnen

Lär känna din keramikugn, dess svagheter och styrkor. Allt för att du ska få ut det mesta möjliga när du bränner och undviker kostsamma misstag.

KeramikAkademin

Kunskapsbasen för din keramikkunskap på nätet, det är här du får veta det du inte hade en aning om att du behövde! En medlemssajt som uppdateras kontinuerligt med den keramikkunskap du vill ha mer av.

Har du keramisk grundkunskap för KeramikAkademin?

Kika på videon!

 

Keramisk Grundkurs och KeramikAkademin

Keramisk Grundkurs gör att du kan bygga vidare med KeramikAkademin

KERAMISK GRUNDKURS omfattar tio kursmoduler där du får ett nytt kursavsnitt varje vecka som innehåller flera videor. Keramisk Grundkurs börjar med lera och visar olika sätt att kavla och bygga. Vi går igenom dekorer, färger, bränningar och glasyrer. Det ger dig hela keramikprocessen klar och tydlig, du ska veta vad du håller på med, så du kan undvika det värsta misstagen.

Du har tillgång till lektionsmaterialet som består av videor (ljud/bild), skriven text och utmaningar. Du kan repetera kursavsnitten så många gånger du vill och när du behöver. Du får tillgång till en Facebookgrupp där du och övriga deltagare delar erfarenheter. 

Efter kursen kan du göra ett test som berättigar dig ett intyg på att du har grundläggande kunskaper om keramik.

FÖRKUNSKAPER & UTRUSTNING FÖR KERAMISK GRUNDKURS
Inga förkunskaper krävs men det är bra om du hållit på lite med lera. Du behöver ha tillgång till keramikugn, lera, glasyr och enkla verktyg. Vid kursens start får du en lista på de material du behöver och var du kan införskaffa dem. Har du redan material kan du förmodligen använda det? Vi arbetar med stengods, i kursen. Du följer kursen via smartphone, surfplatta eller dator.

KERAMIKAKADEMIN är en kunskapsbank och en medlemssajt om att skapa keramik. Innehållet uppdateras kontinuerligt. KeramikAkademin är en fristående fortsättning på Keramisk Grundkurs. Här får du veta hur du drejar olika modeller, vilka hjälpmedel som underlättar, många derkortekniker och praktiska råd i Krukmakarmästarens bästa tips. Vi ses i digitala lunchmöten då du kan ställa frågor direkt. Du får dessutom intervjuer med keramikkolleger, glasyrkunskap och dekorskola. Vidare tillkommer korta teknikkurser och en sluten medlemsgrupp på Facebook. Vi testar maskiner, verktyg och glasyrer. 

För att tillgodogöra dig innehållet i KeramikAkademin är det mycket bra om du har förkunskaper motsvarande Keramisk Grundkurs och Grunden i Drejning. Du är medlem i KeramikAkademin månadsvis och så länge du vill. 

LUNCHMÖTEN sker via datorn, surfplatta eller smartphone. Mötena spelas in och du har möjlighet att titta på dem igen om du inte kan delta.

Keramikkurser och KeramikAkademin

Just nu får du två grundkurser en i drejning och en i keramik.

Två grundkurser & KeramikAkademin

2497:-

Startavgift 2497:- efter det 297:-/mån

Ge dig själv en god keramisk grund!

Keramisk Grundkurs & Grunden i Drejning
KeramikAkademin månadsvis

Klicka här för grunden och medlemskap!

"Trevlig kurs! Mycket bra kunskap för mig som gärna vill komma igång att skapa hemma. Skönt att kunna göra saker i sin egen takt och när det passar. Fantastiskt att få möjlighet att inspireras av alla andra duktiga kursdeltagare. Tack Maria! Jag kommer anmäla mig fler kurser i framtiden."

Carolina W

"Ett bra sätt att lära sig, har tidigare tänkt att jag måste gå en mer omfattande utbildning, typ ta tjänstledigt. Det här var mycket bättre. Väldigt uppskattat är också din inställning om att prova och våga. "

Karin

"Tack för inspirationen. ❤️Efter kursen har jag tagit stora kliv i mitt keramikande."

Pia T

"Det har varit ett bra upplägg: lagom långa avsnitt, bra med både film och text och variation i övningarna. Kul och inspirerande med kloka råd och tips inom flera områden. Nytt för mig med färgkroppar, skoj att de är användbara till flera olika dekorationssätt. Tack💕🌷🙏🏽för allt! Nu ska jag ta mig tid att hänga med lite mer i vad som händer i KeramikAkademien "

Veronica G

"Helt ny på det här så jag har lärt mig sååå mycket även mycket som jag inte ens trodde man behövde veta 😊 Tusen tack för underbart bra filmer o för allt du o mina kursisar lärt mig 💕 "

Kina B

"Att du som lärare har en sån avslappnad inställning till det du lär ut. Att det finns inga rätt eller fel utan bara massa möjligheter att testa och lära sig av. Underbart att få ta del av dina (och andra deltagares) kunskaper. Jag är så glad att jag gått din kurs. Upplägget har passat mig som handen i handsken. Att kunna göra det när det passar och även möjligheten att "träffas" live på mötena där alla kan dela sina erfarenheter och kunskaper. "

Tina N

"Tusen tack Maria för all ny kunskap och inspiration du gett mig. Jag är supernöjd. Kram"

Pia S

"Superbra möjlighet att lära sig på distans via webben med en så engagerande och inspirerande läromästare. Att man välkomnas att delta som nyfiken nybörjarnovis och få proffsig vägledning in i lerans värld. "

Linda P

De vanligaste frågorna med svar

Är det något du undrar över så har jag sammanställt de vanligaste frågorna och svaren här.

Måste jag ha en egen keramikugn? Det räcker att du har tillgång till en keramikugn så du kan bränna det du gör under kursen.

Jag har just köpt en keramikugn och väntar på den kan jag gå ändå? Ja, bränningarna kommer några veckor in i kursen. Kanske hinner din ugn komma eller så har du massor att bränna när du äntligen fått ugnen på plats. Och då har du superbra stöd av mig och kursen, som tar dig steg för steg genom alla moment.

Skulle helst vara lärling hos en keramiker Jag skulle också helst ha dig hos mig men tyvärr så hinner jag inte både lära ut keramik och tillverka det som mina kunder vill köpa. Keramisk Grundkurs gör att jag kan lära dig det absolut viktigaste och jag slipper tjata. Du kan bara se videon en gång till, fråga i kursplattformen eller i FB gruppen.

Jag är kursledare i keramik kan jag använda kursmaterialet i min kurs? Både ja och nej. Det bästa är om du går kursen och gör övningarna till dina egna och visar dem för dina deltagare. Du kan ha kursen som ett uppslagsverk att hämta kunskap från och innehållet räcker nog några år? Kursen köper du för personligt bruk, är du osäker ta kontakt med mig.

Vilken teknik har du i kursen stengods eller lergods? Jag rekommenderar stengods, därför att det är enklare att börja med. Det är också den tekniken som ger dig de bästa resultatet så länge du håller dig till stengodslera. Det är möjligt att följa kursen även om du jobbar med lergods och förstår skillnaden på lerornas förutsättningar.

Jag har redan lera och lite andra för keramik kan jag använda det i kursen? Du får en checklista på vad jag rekommenderar dig att ha hemma, både råmaterial och verktyg. Ta den och checka av vad du har och vad du eventuellt behöver ta hem. Inget märkvärdigt ofta klarar du dig med vad du har.

Drejar vi i kursen? I Keramisk Grundkurs drejar vi inte, för att jag vill fokusera på att lerteknik, dekor och att bränna. Så du kan skapa med lera utan att dreja.
Just nu får du en bonuskurs Grunden i Drejning en fristående kurs som tar dig igenom de första fem momenten i drejning. De som är viktiga för att komma vidare och utveckla din drejning. Grunden i Drejning ingår när du köper, Keramisk Grundkurs. 

Jag är nyfiken och sugen på din kurs! Men har en fråga: de möten som ingår i kursen, när sker de? Tänker att det har avgörande betydelse eftersom jag ju jobbar på dagarna.
Vi har lunchmöten var fjärde tisdag kl 12-13. Ibland behöver jag ändra tid och då meddelar jag det. 
Alla möten spelas in och du kan mejla frågor i förväg så svarar jag på dem och du kan sen se/lyssna när det passar dig.

Går man kursen när man vill eller måste jag sitta vid datorn vid speciella tider?
Du går kursen precis när det passar dig. Den enda tiden du behöver passa, men det är frivilligt är våra livemöten i datorn. I Keramisk Grundkurs får du ett nytt kursavsnitt varje vecka under tio veckor. För övrig har du tillgång till kursen(erna) så länge du är medlem i KeramikAkademin.

Vilken dag är det tänkt att kursen är?
Kursen startar så fort du köper den. Du går kursen när det passar dig, ställer frågor i kursen i den slutna Facebookgruppen eller vid våra datormöten. Du får nya kursavsnitt varje vecka i Keramisk Grundkurs.

Jag behöver lära mig mer om glasyrer, ingår det i kursen? 
I Keramisk Grundkurs får du grundläggande glasyrkunskap och 
I KeramikAkademin kommer fördjupningar om glasering och glasyrer. 

Jag behöver få hjälp med min keramikugn, den beter sig så konstigt? Du är välkommen att ställa frågor om keramikugnar, med över fyrtio års erfarenhet av elungnar finns det nog inget “fel” jag inte stött på? Så efter analys kan vi nog ta reda på hur du ska komma vidare med din keramikugn.

Får jag tips på lera och glasyrer som fungerar ihop? Absolut en av mina viktigaste uppgifter är att testa olika leror och glasyrer. Jag är helt oberoende och tar hem från olika tillverkare och råvaruleverantörer. Jag kollar kvalité och tipsar vad som är prisvärt, har du idéer om vad du vill skapa så kan jag oftast tipsa dig om bra lera.

Jag vill lära mig mer om vad jag kan göra i lera. Keramisk Grundkurs är uppbyggd så att du får lära olika tekniker, övningar som tar dig vidare tekniskt. Du kan lätt utveckla varje övning och göra den färdiga produkten till din. Alla övningarna syftar till produkter som du kan använda, ge bort eller sälja. En del av övningarna är produkter jag gjort tidigare eller fortfarande tillverkar och säljer in min butik. I KeramikAkademin går vi igenom hur du drejar olika modeller från enkla former till mer avancerade, vi jobbar med fördjupning av dekorer och olika tekniker du kan testa. Min önskan är att du ska hitta din teknik och utveckla den till ditt eget uttryck.

Hur går coachingmötena till? Vi träffas i datorn för lunchmöte på fasta tider, du får en länk och vi ses på skärmen. Du väljer själv om du vill synas eller inte. Du ställer frågor och det finns tid för lite längre förklaringar. Mötet spelas in så om du missar det, kan du se i efterhand.

Jag har hållit på med lera från och till under några år, är kursen något för mig? Inte ens jag som har hållit på med lera, formgivning, glasyrer kommer någonsin bli fullärd, varenda kurs jag går lär jag mig något nytt. Även det  jag trodde jag kunde det tidigare.  Om du hållit på med lera de senaste trettio åren, försörjt dig som keramiker då kanske du inte behöver den här kursen? Men jag tror fortfarande du skulle lära dig en hel del? Och framförallt utveckla ditt skapande med nya tekniker. 

Har du baskunskaperna? 
Funderare du på att hoppa på KeramikAkademin tvekar på om du har förutsättningar? 
KeramikAkademin är en fristående fortsättning på Keramisk Grundkurs där får du de grundläggande kunskaperna om att skapa din egen keramik. Där lär du dig sätta och köra din egen keramikugn, ha förståelse för hur du använder glasyr, lär dig  grundgrepp och att centrera i drejning. Kavla och foga lera om du bygger. Har du inte keramikgrunden rekommenderar jag att du går Keramisk Grundkurs så att du kan hänga med fullt ut i KeramikAkademin. 

Keramisk Grundkurs Grunden i Drejning & KeramikAkademin

Det du behöver för att komma igång och utvecklas med lera och skapa keramik i egen verkstad. Startavgift 2497:- efter det 297:-/mån

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.