Tekanna en av de knepigaste föremålen du kan dreja

 

De är några modeller som är ständigt återkommande i en bruksgods drejande keramikers produktion. Skålar, fat, muggar, bringare och kanske tekannor? De vanliga skålarna, faten, bringare och muggar brukar de flesta klara galant. Men när det kommer till tekannor verkar det fattas en del kunskap i funktion och design?
När jag tänker på bra tekannor så vet jag fyra fem kollegor som drejar/skapar verkligt snygga, fungerande tekannor.
Okey jag är kanske aningen kritisk? Men det är väldigt få snygga fungerande tekannor därute. Därför blev jag mycket imponerad när jag mötte Bronwyn Clarke och hennes både snygga och väl fungerande tekannor på Bali. Ännu gladare blev jag när Bronwyn gärna delade sin kunskap med oss, dessutom på ett pedagogiskt och sätt som är lätt att ta till sig.
Nu kan du gå tekanne workshopen och ta del an Bronwyns tankar och knep för att få till dina egna tekannor. Detta är ett ypperligt tillfälle att möta ett krukmakarproffs som steg för steg delar sin erfarenhet av att skapa tusentals tekannor med oss.
Du bör drejat i några år för att tillgodogöra dig kursen. Det finns inga genvägar när det gäller tekannor förutom en bra workshop! Sen är det timmarna med lera som gäller, som vanligt i vår leriga värld. 

Workshop/kursen är på engelska och svenska.

Klicka här för att läsa mer.

I takt med att akademins deltagare utvecklas och kunskapstörsten ökar, kommer fler passionerade keramiker att dela sin kunskap med oss i KeramikAkademin. De innebär att du får möta flera skickliga och professionella keramiker som delar sina erfarenheter med oss i olika workshops under de kommande månaderna.
De är nu du kan ta språnget och bli den keramiker du önskar. Många av akademins workshopar är fria och ingår i medlemskapet för medlemmar i KeramikAkademin. 
Du kan läsa mer om KeramikAkademins medlemskap genom att klicka här 

Close

70% Klart

 ... nästan klar

Skriv in din bästa mejladress så får du listan  över de 10 bästa verktygen i keramikverkstan.